تابستان فصل گرما و عطش است و چه چیزی بهتر از یک شربت خنک و دلچسب برای رفع تشنگی و لذت بردن از این فصل شاد؟ شربت تخمه شربتی با طعم و خواص بینظیرش، از دیرباز در بین ایرانیان محبوب بوده است. اما این بار میخواهیم با یک ابتکار جالب، شربت تخمه شربتی را به رنگهای شاد و متنوع درآوریم تا علاوه بر طعم، زیبایی و جذابیت بصری را نیز به مهمانیهای تابستانی شما هدیه دهیم.
شربت تخم شربتی با رنگهای متنوع و طعمی دلانگیز، گزینهای ایدهآل برای پذیرایی از مهمانان در این فصل است. در این مقاله از مجله والارویا، طرز تهیه این شربت مجلسی و تابستانی را به شما آموزش میدهیم.
خنک شوید: طرز تهیه شربت خاکشیر برای تابستان
مواد لازم
- آب: 4 پیمانه
- شکر: 2 پیمانه
- تخم شربتی: 3 قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش تازه: 2 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
- پنیرک: 1 قاشق غذاخوری
- پودر لبو: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت تخمه شربتی رنگی
مرحله اول: آمادهسازی شربت پایه
شروع کار با تهیه شربت پایه است. برای این منظور شکر و آب را در قابلمه ریخته و روی شعله قرار میدهیم. پس از جوش آمدن آب و شکر، آب لیمو ترش را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم شربت به قوام لازم برسد. برای اطمینان از قوام شربت، مقداری از آن را در ظرف کوچکی ریخته و در یخچال قرار میدهیم. سپس یک قطره از شربت را بین دو انگشت قرار میدهیم. اگر شربت کش آمد، به قوام لازم رسیده است.
مرحله دوم: تقسیم شربت و رنگآمیزی
شربت آماده شده را به سه قسمت تقسیم میکنیم. در هر قسمت، رنگهای دلخواه خود را اضافه میکنیم. برای رنگهای طبیعی و گیاهی میتوانیم از زعفران، گل پنیرک و پودر لبو استفاده کنیم.
- رنگ زعفرانی: زعفران را به یک قسمت از شربت اضافه میکنیم و یک قاشق تخم شربتی نیز به آن میافزاییم.
- رنگ آبی: گل پنیرک را در صافی ریخته و در ظرف شربت قرار میدهیم تا رنگ آبی به شربت بدهد. سپس یک قاشق تخم شربتی به آن اضافه میکنیم.
- رنگ صورتی: پودر لبو را به قسمت سوم شربت اضافه میکنیم تا رنگ صورتی بگیرد. یک قاشق تخم شربتی نیز به آن میافزاییم.
مرحله سوم: سرو شربت رنگی
لیوانهای شربت را با شربتهای رنگی پر میکنیم و از میهمانان خود پذیرایی میکنیم. همچنین میتوانیم از سه نوع شربت در یک لیوان به صورت لایههای رنگی استفاده کنیم. برای این کار، بایستی میزان غلظت هر لایه را در نظر بگیریم و لایه سنگینتر را در ته لیوان و لایههای سبکتر را به ترتیب در بالای آن قرار دهیم.
نکته: برای سرو شربت تخمه شربتی رنگی، ابتدا مقداری از شربت را در لیوان بریزید، سپس چند تکه یخ در لیوان قرار دهید و در نهایت به آرامی آب را روی تکههای یخ بریزید تا شربت با آب مخلوط نشود.
با این دستور ساده و خلاقانه، میتوانید شربت تخمه شربتی را به رنگهای شاد و متنوع درآورید و زیبایی و طراوت را به مهمانیهای تابستانی خود هدیه دهید. این شربت نه تنها از نظر ظاهری زیبا و جذاب است، بلکه طعم دلچسب و خواص بینظیری نیز دارد.
نوش جان!
مقالات دیگه ای درباره آشپزی بخوانید: