هنگام بارداری اکثر بانوان ممکن است که ورم داشته باشند. ورم طبیعی است. اما وجود برخی از آنها ممکن است به دلیل بیماریهای خطرناک باشد. ورم پا در بارداری میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها طبیعی و برخی دیگر نگران کننده هستند. در ادامه میخواهیم درباره ورم پا در بارداری صحبت کنیم.
چرا در دوران بارداری بدن ورم میکند؟
سطح مایعات و سطح پلاسما و حجم خون در دوران بالایی تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا میکند. از این رو یک مقدار از مایعات بدین داخل سلولها میماند. بدین ترتیب عملکرد سلولها حفظ خواهد شد. مقدار دیگر این مایعات در خارج از سلولها جمع میشوند. این مایعات اکسیژن رسانی را افزایش میدهند و دفع مواد زائد را تقویت و میزان الکترولیتها را تنظیم میکنند.
این افزایش پلاسما، به دلیل افزایش نیاز رحم و بقیه ارگانهای تولید مثل زنانه در دوران حاملگی است. در سه ماه آخری بارداری، رحم بزرگترین اندازه خود را دارد و میزان پلاسما به حداکثر میرسد. از این رو احتمال ایجاد ورم و عوارض دیگر در این سه ماه وجود دارد.
علائم طبیعی ورم پا در دوران بارداری
در دوران بارداری اگر در قسمت انگشتان پا، مچ پا و ساق پا ورم دارید، کاملا طبیعی است. در اواخر روز ممکن است که این ورم بدتر شود. زیرا در آخر روز، مایعات در قسمتهای دورتر از قلب مایعات تجمع میشوند. اگر در هوای گرم و مرطوب بایستید، علائم را بدتر خواهد کرد. سایز رحم در سه ماهه دوم و سوم، سایز رحم افزایش پیدا کرده و حجم پلاسما نیز بالا است. بنابراین امکان ورم پا در دروان بارداری وجود دارد.
کاهش ورم در دوران بارداری
با رعایت نکات زیر میتوانید ورم پا در دوران بارداری را کاهش دهید:
- پاها را در سطح بالاتر از قلبتان قرار دهید.
- افزایش نوشیدن آب
- در فضای باز بمانید.
- اگر در طولانی مدت نیاز است که بایستید، در طول روز زمانهایی را به استراحت بپردازید.
- خودداری از پوشیدن کفش پاشنه بلند
- پرهیز از غذاهایی که ورم را تشدید میکند.
در مجله والارویا، در بخش مادر و کودک در دسته بارداری نکات آموزندهای دارد که هنگام بارداری به شما کمک خواهد کرد.
خونریزی غیر طبیعی رحم چرا رخ میدهد و چگونه درمان میشود؟