ایرانیان چوب
ایرانیان چوب
آشپزی

آموزش مربای گل محمدی، یادآور بهار و طراوت

سفری به سرزمین عطر و طعم بهار

در میان انبوه مرباهای خوشمزه ایرانی، مربای گل محمدی با رنگ صورتی دل‌انگیز و عطر بی‌نظیرش، جایگاه ویژه‌ای دارد. این مربای سنتی، که از دیرباز در سفره‌های ایرانیان می‌درخشد، یادآور بهار و طراوت طبیعت است. در این مقاله از مجله والارویا، نگاهی به پیشینه این مربای شیرین و دستورهای مهم برای ذرست کردن آن می‌پردازیم.

شیک ترین مدل های کیک با ورق طلا

کوکی های جوجه ای خلاقیت و خوشمزگی در کنار هم

اصالت این مربای خوش‌طعم را به شهر تبریز و خطه آذربایجان نسبت می‌دهند. با این حال، خاستگاه اصلی گل محمدی، گل سرخِ معطر، استان آذربایجان غربی و به ویژه شهر خوی است. گفته می‌شود که گل محمدی خوی، در میان گل‌های سرخ سراسر جهان، بی‌نظیرترین عطر را به خود اختصاص داده است. برای تهیه مربای گل محمدی، می‌توان از گلبرگ‌های تازه یا خشک این گل استفاده کرد. اما نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است، رنگ صورتی گلبرگ‌ها است. گلبرگ‌های قرمز رنگ، علاوه بر تلخی، خاصیت مسهل نیز دارند و به همین دلیل، برای تهیه مربا مناسب نیستند.مربای گل محمدی 1

توصیه می‌شود برای داشتن مربایی خوش‌طعم و معطر، به سراغ گل‌های مناطق کوهستانی بروید. گل‌های سرخ مناطق کویری، طعم تلخی دارند و گرفتن این تلخی، نه تنها از زیبایی رنگ مربا می‌کاهد، بلکه عطر دل‌انگیز گل محمدی را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در تهیه مربای گل محمدی، بر خلاف اکثر مرباهای ایرانی، استفاده از جوهر لیمو به جای آب‌لیمو ترجیح داده می‌شود. دلیل این امر، باز شدن بهتر رنگ سرخ مربای گل محمدی است.

مطاطب مرتبط با

دم کردن مربا در دمای محیط، یکی دیگر از رازهای خوش‌رنگ شدن مربای گل محمدی است. برخی معتقدند که قرار دادن قابلمه مربا در ظرف آب و یخ و ایجاد شوک دمایی ناگهانی، به رنگ‌دهی بیشتر گلبرگ‌های گل محمدی کمک می‌کند.مربای خوشمزه گل محمدی

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید مربایی خوش‌طعم، معطر و زیبا از گل محمدی تهیه کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر بهار در تمام فصول سال لذت ببرید.

نکات تکمیلیمربای گل محمدی با چوب دارچین

  • برای تهیه مربای گل محمدی، می‌توانید از دستورهای مختلف موجود در منابع آشپزی و اینترنت استفاده کنید.
  • در هنگام پخت مربا، مراقب باشید که گلبرگ‌ها له نشوند و شکل خود را حفظ کنند.
  • مربای گل محمدی را می‌توان به تنهایی یا همراه با نان، بستنی و یا در تهیه دسرها و شیرینی‌ها استفاده کرد.
  • این مربا، خواص دارویی فراوانی نیز دارد و می‌تواند به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان برخی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی، گلودرد و دل‌درد استفاده شود.

امیدواریم با تهیه و نوش جان کردن مربای گل محمدی، لحظات خوشی را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.

با این روش‌های خلاقانه، آشپزی‌تان را متحول کنید!

 

تبلیغات

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا