دسر تیرامیسو یکی از دسرهای معروف و محبوب ایتالیایی است که با طعمی خوشمزه و بافتی لطیف مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در ادامه، طرز تهیه تیرامیسو به صورت مرحله به مرحله آورده شده است.
مواد لازم برای تهیه دسر تیرامیسو
مواد لازم برای تهیه دسر تیرامیسو عبارتند از:
- بیسکویت لیدی فینگر، ۲۰۰ گرم
- پنیر ماسکارپونه، ۲۵۰ گرم
- خامه پرچرب، ۲۰۰ میلیلیتر
- شکر، ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ، ۳ عدد
- قهوه اسپرسو یا قهوه غلیظ دمکرده، ۱ فنجان (سرد شده)
- پودر کاکائو، برای تزئین
مراحل تهیه دسر تیرامیسو
قهوه اسپرسو یا قهوه غلیظ دمکرده را آماده کنید و بگذارید خنک شود. میتوانید به دلخواه مقدار کمی لیکور به قهوه اضافه کنید. زردههای تخممرغ و شکر را در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن برقی به مدت چند دقیقه هم بزنید تا مخلوطی کرمی و روشن حاصل شود. پنیر ماسکارپونه را به مخلوط زردههای تخممرغ اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود.
خامه پرچرب را در یک کاسه جداگانه بریزید و با همزن برقی به مدت چند دقیقه هم بزنید تا خامه سفت و فرمدار شود. خامه زدهشده را به مخلوط پنیر ماسکارپونه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سفیدههای تخممرغ را در یک کاسه جداگانه بریزید و با همزن برقی به مدت چند دقیقه هم بزنید تا سفیدهها سفت و پفدار شوند. سفیدههای زدهشده را به مخلوط پنیر و خامه اضافه کنید و به آرامی با یک قاشق یا کاردک مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
بیسکویتهای لیدی فینگر را یکی یکی در قهوه سرد شده فرو کنید و سریع بیرون بیاورید تا نرم شوند ولی له نشوند. یک ظرف مستطیلی یا مربعی انتخاب کنید. یک لایه از بیسکویتهای خیسخورده در قهوه را در کف ظرف بچینید. نیمی از مخلوط پنیر ماسکارپونه و خامه را روی بیسکویتها بریزید و با قاشق صاف کنید. یک لایه دیگر از بیسکویتهای خیسخورده را روی مخلوط پنیر بچینید. بقیه مخلوط پنیر را روی بیسکویتها بریزید و صاف کنید. ظرف تیرامیسو را به مدت حداقل ۴ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر سفت و مزهها به هم جذب شوند. قبل از سرو، سطح تیرامیسو را با پودر کاکائو تزئین کنید. میتوانید از یک الک برای پاشیدن پودر کاکائو استفاده کنید. مجله والارویا در بخش آشپزی طرز تهیه دسرها، نوشیدنیها و غذاهای خوشمزه را قرار داده است.